Dankzij ons onderzoek start iedereen straks nóg beter

5 oktober 2023

Terug

Als het aan Demi en Anouk ligt, krijgen nieuwe collega’s binnen de organisatie een nog zachtere landing. In een onderzoek waar de persoon centraal staat en niet het werk gaat de periode tussen het tekenen van het contract en de eerste maanden op het werk nog beter verlopen.

Dat de nieuwe collega’s ons weten te vinden is hartstikke fijn. Eenmaal op het werk proberen we naar elkaar om te kijken, en dat is natuurlijk makkelijker als je elkaar goed kent. Maar hoe zit dat in de eerste fase binnen een organisatie? Hebben we dat bij Morrenhof-Jansen goed voor elkaar? Dat gaan Anouk en Demi voor ons uitzoeken. 

De installatiebranche is redelijk nieuw voor Demi. Niet dat dit een probleem is overigens, Demi: ‘Wij volgen de opleiding HRM (Human Resource Management) in Zwolle, en wij houden ons daar vooral bezig met de personen op het werk, niet het werk zelf. Het werk kan complex zijn maar mijn collega’s zijn dat tot op heden niet in hun communicatie. Direct, eerlijk en ze draaien er niet om heen. Dat gaat ons helpen met het onderzoek.’

 

Onboarding

Op de vraag wat er precies onderzocht gaat worden vertelt Anouk het volgende: ‘Wij gaan ons de komende maanden bezighouden met de ‘onboarding’ binnen de organisatie.’

‘Dit betekent eigenlijk de fase tussen het tekenen en de eerste maanden op de werkplek zelf. Die periode is voor iedere toekomstige collega anders, maar toch zouden we bij Morrenhof-Jansen meer focus willen hebben voor een goed begin. Soms kan het zijn dat een nieuwe collega pas maanden na het tekenen start bij een nieuwe werkgever. Die periode ertussen kan gevuld zijn met wat radiostilte, maar dat moet niet teveel worden’, aldus Demi.

‘Wij gaan onderzoeken hoe we die periode tussen het tekenen en het starten, en de eerste maanden bij de organisatie kunnen verbeteren op het gebied van verbinding, communicatie en betrokkenheid,’ vervolgt Anouk.

Bij Morrenhof-Jansen wordt hard gewerkt wordt, en ook hard genoten. Als familiebedrijf proberen we naar elkaar om te kijken, met de groei die we nu doormaken is het misschien wel van belang dat we meer processen gaan vastleggen. ‘Dit gaan wij dus onderzoeken’, aldus Demi.

Sfeer en beheer

Morrenhof-Jansen begeleidt door het hele jaar heen stagiaires, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Van fulltime participerende en meeloop stages tot afstudeertrajecten waar onderzoek centraal staan, wij zijn blij met de inzichten en hulp van jonge talenten. Iedere stagiaire wordt als volwaardige collega beschouwd en zal niet ingezet worden voor de kopieerklusjes en de koffie.

Demi: ‘Wij zijn stagiaires die iedere week te vinden zijn op de locatie binnen Morrenhof-Jansen. Doordat we vooral druk bezig zijn met de onderzoeken, draaien we niet mee in de dagelijkse werkzaamheden. Ondanks dat we niet alles meekrijgen, wordt het wel duidelijk dat de werksfeer prettig is. Toch mooi om te weten dat we het straks voor nieuwe collega’s nóg beter kunnen maken.’

Afstuderen of stage bij Morrenhof-Jansen?

Morrenhof-Jansen is een BBL-erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we veel waarde hechten aan de juiste begeleiding en training van studenten. Daarnaast hebben we voor bijna iedere beroepsgroepen stageplekken. Lijkt het jou wat om stage te lopen bij Morrenhof-Jansen of bij een van de collega installatiebedrijven zoals Otterman, Tennekes of Fien?

De Morrenhof-Jansen app

Elke dag op de hoogte van de uit te voeren werkzaamheden!