“Als calculator sta je vooraan in het project”

22 maart 2021

Terug

Jarno Benjamins startte twee jaar geleden als calculator bij Morrenhof-Jansen installatiebedrijven in Dalfsen. Hij nam een hoop ervaring en een frisse blik met zich mee. Als calculator heeft Jarno dus al geruime tijd ervaring in de installatietechniek. “In deze functie kan ik echt mijn ei kwijt en heb ik de mogelijkheid om mijn eigen ontwerp, als het gaat om technieken, producten en materialen, op te zetten.”

“Mijn eerste kennismaking met Morrenhof-Jansen installatiebedrijven was tijdens mijn sollicitatie twee jaar geleden. Ik had direct een fijn gevoel bij de sfeer, de mooie projecten en de ontwikkelingsmogelijkheden. En van dat laatste heb ik ook gebruik gemaakt. Ik heb dit jaar mijn opleiding ‘Ontwerpen, installeren en beheren van warmtepompsystemen’ afgerond. Heel blij mee!”

Projecten voor diverse opdrachtgevers
“Als calculator bereken ik de kostprijzen voor verschillende projecten. Dit kan voor een distributiecentrum zijn, twee-onder-een-kap woning, een appartementencomplex, een vrijstaande villa, kantoorgebouw of een schoolgebouw. Het is een uitdagend proces waar je bij nul begint en eindigt met een compleet project bestaande uit schetsontwerpen, warmte- en lichtberekeningen met een kostprijs. Hierbij werk ik nauw samen met andere teams en afdelingen binnen Morrenhof-Jansen. Maar in mijn functie heb ik ook de contacten met de diverse leveranciers voor bijvoorbeeld warmtepompen, verlichtingsarmaturen, (auto)laadpalen enzovoorts. Als calculator heb je samen met de andere afdelingen en/of leveranciers overleg over welke technieken, producten en materialen het best toegepast kan worden. Mijn berekening en concept draag ik aan bij de uitvoerende teams en ik blijf hen vervolgens ondersteunen.”

Afwisseling
“Het leuke aan deze functie is de vrijheid die je krijgt en ruimte voor eigen inbreng. Ik maak eigen keuzes over het plan van aanpak en ontwerp in het project. Dit maakt de functie heel divers en breed. Als calculator sta je dan ook vooraan in het project.”

De werksfeer is harstikke goed
“De werksfeer in ons team en binnen het bedrijf is hartstikke goed en iedereen staat altijd voor elkaar klaar. We doen alles in overleg en mochten we ergens tegenaan lopen dan lopen we bij elkaar langs. We zijn een hecht team en bekijken altijd samen hoe we het beste resultaat voor de klant kunnen neerzetten en tegelijkertijd een commercieel voordeel uit een project kunnen halen.

Op zoek naar versterking
In ons team weten we allemaal wat we aan elkaar hebben”, vertelt Jarno. Zijn team is hard op zoek naar een collega. “We zoeken iemand die leergierig is en graag de mouwen opstroopt, liefst iemand met een bak ervaring, maar vooral iemand die zin heeft om onderdeel van ons team te worden.”

De Morrenhof-Jansen app

Elke dag op de hoogte van de uit te voeren werkzaamheden!