‘Het is mooi hoe je binnen Morrenhof-Jansen stappen kunt zetten’

10 mei 2021

Terug

Hans Klomp is zijn loopbaan bij Morrenhof-Jansen installatiebedrijven 24 jaar geleden gestart. Eerst als vakantiewerker en nadat hij zijn opleiding MBO Elektrotechniek begint hij in Dalfsen als monteur. Hans is erg gedreven om door te groeien en zich verder te ontwikkelen. “Toen Morrenhof-Jansen zich verder ging specialiseren in domotica en gebouwbeheersystemen, heb ik mij daarin doorontwikkeld. Ik ben heel blij dat ik die stap heb gezet.”

Een veelzijdige baan
“Ik ben verantwoordelijk voor het in bedrijf stellen en aansluiten van warmtepompen, gebouwbeheersystemen en doe de eindcontroles  van installaties, vooral in woningen en in grote bedrijfspanden. In deze bedrijfspanden gaat het vaak om centrale bediening van verlichting, zonwering en notificatie van storingsmeldingen. Bij luxe woningen gaat het meer om een comfortgevoel”, vertelt Hans. Als er samen met de klant een pakket is opgesteld, dan wordt er bij de afdeling Meet- en Regeltechniek weggelegd wat er moet gebeuren. “Ik denk dan met mijn collega’s mee. We stellen de programmering op en bereiden dit op kantoor voor. Als het dan zover is sluit ik samen met collega’s dat aan op locatie.” Nadat alle hardware is gemonteerd, stelt Hans de programmering in bedrijf en om alles te testen. “Ook als er een storing is aan een bestaande installatie, word ik op pad gestuurd met laptop en gereedschapskoffer om het probleem te verhelpen.”

Een tevreden klant, daar doe je het voor
In zijn functie als specialist in gebouwbeheersystemen en meet- en regeltechniek werkt Hans nauw samen met verschillende collega’s. “Het is leuk om samen installaties op maat te maken voor onze klanten. Omdat het toch iedere keer net anders moet zijn, is het een uitdaging om het te laten werken zoals je het in gedachte hebt. Het geeft voldoening als je een klant tevreden kunt achterlaten, daar doe je het uiteindelijk voor.”

Gewoon goed
Hans is vooral trots op het feit dat hij zich heeft doorontwikkeld als specialist. “Je kunt binnen Morrenhof-Jansen alle kanten op als je affiniteit hebt met techniek. Inmiddels ben ik weer gestart met een opleiding, waarbij ik weer een volgende stap kan zetten in mijn loopbaan. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier erg goed. Er wordt van alles gedaan om het iedereen het naar de zin te maken. Zo worden er volop gezellige momenten georganiseerd, zoals het motorweekend met collega’s, een barbecue of trip naar Engeland. ‘Gewoon goed’, dat is onze slogan. Maar dit ervaar ik ook echt zo.”

De Morrenhof-Jansen app

Elke dag op de hoogte van de uit te voeren werkzaamheden!