Maak kennis met team planvoorbereiding

16 januari 2024

Terug

Sinds eind 2023 is Team Planvoorbereiding gestart in Dalfsen. Een nieuwe manier van werkvoorbereiding waarin we utiliteitsklussen beter en meer gestructureerd aanpakken. Deze centrale aanpak geldt voor alle vestigingen binnen de organisatie. Wij vertellen graag je meer over dit team!

Collega’s van verschillende afdelingen werken in teamverband aan een grotere klus. Utiliteitsprojecten zijn altijd maatwerk. Hierdoor vergt het flink wat voorbereiding. Voorheen bereidde iedere afdeling afzonderlijk van elkaar voor. Team planvoorbereiding moet voor meer structuur zorgen en de kwaliteit bewaken. En de onderlinge afstemming is daardoor nog efficiënter! 

team planvoorbereiding

Kortere lijntjes

Een utiliteitsproject raakt veel afdelingen binnen de organisatie, zelfs bijna allemaal. Afdeling Inkoop, Calculatie, Engineering, Werkvoorbereiding en de Bouwteams. Een foutje of miscommunicatie over al deze schijven sluipt er dan al snel in. Door alle afdelingen, of een afvaardiging ervan, samen te laten optrekken, hebben we kortere lijntjes. Vragen blijven niet zo lang open staan, uitdagingen of moeilijkheden worden samen afgestemd en beklonken.

Planontwikkelaars

Binnen team planvoorbereiding werken twee planontwikkelaars. Daarnaast is er ook iemand vanuit calculatie betrokken, een BIM-engineer die ontwerpt, berekent en modelleert voor de E-installatie. Voor de W-installatie doen de calculators dit. Tenslotte maakt een BIM-modelleur het team compleet.  

De planontwikkelaars zijn in de lead, zij bewaken de voortgang en zorgen ervoor dat de hele voorbereiding uiteindelijk als ‘uitvoeringsgereed ontwerp’ kan worden overgedragen aan de klantteams. Zij nemen dan het stokje over. Heeft team planontwikkeling hun werk goed gedaan? Dan hoeven de projectleiders niet meer terug te komen met vragen. Een andere manier van werken is natuurlijk altijd even wennen maar iedereen weet de weg inmiddels goed te vinden! 

Projecten

In Dalfsen is het team planvoorbereiding bezig geweest voor bijvoorbeeld Rosengaerde, een mooi project waar Morrenhof-Jansen en Modus Regeltechniek aan werken. Deze zorginstelling, hemelsbreed een paar honderd meter van ons verwijderd, krijgt gloednieuwe appartementen waarbij we de W-installatie verzorgen. Daarnaast doen we veel elektronische installaties gericht op het leveren van specialistische zorg. Wil je zo’n klus op de werkvloer zo duidelijk mogelijk maken, betekent dat de voorbereiding essentieel is.

Naast het project Rosengaerde pakken we ‘De Vechtzone’, zo’n 53 appartementen in Hardenberg op met het team Planvoorbereiding. Dit project voeren we uit in opdracht van Van Wijnen. 

 

 

Alle verhalen