Van de supermarkt naar de bouw – Roelof Pullen deed het.

18 januari 2024

Terug

Project Westerhof – 10 woningen Bergentheim. Roelof Pullen is daar aan de slag voor Morrenhof-Jansen Gramsbergen in opdracht van Bouwbedrijf Regeling. Een thuiswedstrijd voor Roelof want hij woont een paar honderd meter verderop. Ik zoek hem in de ochtend op tijdens zijn werkzaamheden, want ’s middags moet hij nog naar school. 

Eerst even langs Wim een auto ophalen. Ik krijg een busje mee van Tennekes. “Uh, Wim. Ik moet naar een project van Morrenhof-Jansen.” Met dat ik het zeg bedenk ik mij dat iedereen inmiddels wel weet dat Tennekes bij Morrenhof-Jansen hoort en dat het dus niet uitmaakt dat ik daar met een ander busje aankom. “En anders zet je hem maar een eindje verderop en loop ie een stukkie.” Duudlk Wim. Op naar Bergentheim!

Bij aankomst zie ik de bus van Morrenhof-Jansen al staan. Ik bel Roelof op en zie hem in de nieuwe woning staan. Ik loop door de grote zandbak en stel mij eerst even voor. Altijd leuk om op deze manier weer een nieuwe collega te ontmoeten!

 

Bijna klaar

Roelof vertelt dat hij eigenlijk net klaar is met zijn klus. De oplevering staat voor de volgende dag gepland dus ze lopen goed op schema. Er zijn tien levensloopbestendige woningen gebouwd op het voormalige kerkterrein. We lopen langs de woningen en Roelof vertelt dat de laatste woningen nu dus ook klaar zijn. De andere acht waren al opgeleverd. “Bij dit project hebben we de E en W voor onze rekening genomen en zijn de jongens van de zonnepanelen ook druk geweest. De badkamers hebben we volledig geïnstalleerd, tenzij de bewoners besloten dit zelf te doen. In de keuken zijn we gestopt bij de aansluiting ”, vertelt Roelof. “O ja, ik moet nog wel even iets monteren aan de ventilatiebox trouwens.” Ik loop snel achter hem aan. “Ja ja, daar ga jij natuurlijk weer gebruik van maken”, zegt Roelof lachend. *Maakt snel een foto*

 

Switch naar de Techniek

Roelof gaat dus nog naar school, maar (sorry Roelof) dat hij niet gisteren de deur van de middelbare school heeft dichtgetrokken, valt mij op. Het blijft natuurlijk altijd een heikel punt om naar iemand zijn leeftijd te vragen maar ik waag de gok. “Je gaat dus nog naar school Roelof, maar mag ik vragen hoe oud je bent en hoe je op school bent beland?” “Haha, dat mag altijd. Ik ben 47 en ik heb 28 jaar in de supermarkt gewerkt als bedrijfsleider en als afdelingsverantwoordelijke op verschillende afdelingen. Tijdens een reorganisatie veranderde er veel en merkte ik dat ik daar niet meer gelukkig werd. Helaas heb ik toen een tijd thuisgezeten, totdat ik Switch naar Techniek tegenkwam,” vertelt Roelof. “En toen heb je dus de stap genomen? Dapper!” “Ja klopt. Ik ben toen bij Morrenhof-Jansen terechtgekomen en daar werk ik nu een jaar en drie maanden en dat bevalt heel erg goed. Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Dit is het eerste project wat Roelof redelijk zelfstandig oppakt. Natuurlijk met de rest van de collega’s maar hij krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. “Dat vind ik echt leuk, dat ik dat vertrouwen krijg!”, zegt Roelof.

We lopen nog even door de woningen heen en Roelof legt het één en ander uit. Ik maak nog wat foto’s van Roelof en de werkzaamheden die hier uitgevoerd zijn. Dan stap ik in de auto en rij ik weer naar Dalfsen. Even weer de sleutel inleveren bij Wim en hup, naar de schrijftafel!

De Morrenhof-Jansen app

Elke dag op de hoogte van de uit te voeren werkzaamheden!