Een kijkje achter de schermen bij de afdeling HR!

29 juli 2024

Terug

Dit keer nemen we een kijkje achter de schermen bij de afdeling HR; Human Resource, ook wel bekend als personeelszaken. Waar zij zich dagelijks mee bezighouden? Rik, Lonieke, Christine en Felicia vertellen het ons!

“HR is mensenwerk. Om een organisatie succesvol te maken heb je goed personeel nodig. Als HR-professional ben je de schakel die de hele organisatie met elkaar verbindt. Je zorgt voortdurend voor verbinding tussen de organisatiedoelen en de individuele doelen van medewerkers en daarin is het gehele taakveld van het HR-team besloten: van werving tot exitgesprek. Door het aanwezige talent zo goed mogelijk in te zetten, zorgen we er als HR voor dat medewerkers van maximale waarde kunnen zijn voor onze bedrijvenfamilie,” legt Christine uit. 

“Ook zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden voor het personeel. Dit ondersteunen we met de academie in de MJ-app. Hier brengen we het opleidingsaanbod dichter bij de medewerkers, vertelt Rik. Dat is een hele klus, maar ook erg leuk,” vertelt Rik. “Daarnaast regelen we dat iedereen maandelijks zijn salaris ontvangt en zorgen we voor goede arbeidsvoorwaarden. Ik vind het van grote waarde en erg interessant om hiermee bezig te zijn,” laat Rik weten.

“Om alle vestigingen en teams zo goed mogelijk te kunnen adviseren en ondersteunen op HR-gebied, hebben we de HR-adviseurs gekoppeld. Iedere adviseur is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen vestiging en teams. Ik spreek de bedrijfsleiders van “mijn vestingen” één keer in de twee weken. 

We bespreken dan onderwerpen als vacatures, loopbaanontwikkelingen, verzuim en functioneren binnen de vestiging of team door,” legt Lonieke uit. “Het werk is erg afwisselend. Ik moet vaak schakelen tussen thema’s en soms complexe vraagstukken. Ook spreek ik dagelijks veel mensen. Van monteurs tot het management. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk erg boeiend,” laat Lonieke enthousiast weten. 

“Binnen ons team houd ik me bezig met het strategische deel en ben ik teamleider,” zegt Christine. “Door regelmatig met collega’s te spreken krijg ik een goed beeld van het werk en wat er leeft op de werkvloer.” Mijn dagen vullen zich bijvoorbeeld met de volgende zaken: ik sluit aan bij het directie- en managementoverleg om HR-zaken te bespreken en wekelijks stem ik met Erdy de ontwikkeling en koers van HR af. We houden natuurlijk ook een eigen teamoverleg. We bespreken dan o.a. de stand van zaken van alle vacatures, opleidingsaanvragen, aandachtspunten in het ziekteverzuim, nieuwe wetgeving en de uitkomsten van het recente medewerkerstevredenheid-onderzoek. Bij de bedrijfsleiders haal ik input op over een nieuwe gesprekscyclus, met Rik en Bram (MARCOM) heb ik overleg over de doorontwikkeling van de academie in de MJ-app. Samen met Jan Pruim en Wilfred Spijker starten we met het opzetten van trainingen voor een eigen opleidingscentrum en met Jolien stem ik veel af over arbeidscommunicatie,” vertelt Christine.

“Ons team bestond uit drie collega’s, maar sinds een tijdje heeft ons team versterking van Felicia. Zij is doorgestroomd van de receptie (Dalfsen) naar de functie van HR-medewerker. Daar zijn we erg blij mee,” laat Christine enthousiast weten.

Omdat onze organisatie hard groeit en we volop willen investeren in aantrekkelijk werkgeverschap breidt ons team HR uit. We zijn op zoek naar twee nieuwe professionals die ons team komen versterken. Kijk voor meer informatie bij onze vacatures HR-adviseur en HR-medewerker op deze site.

Alle verhalen