De week van: Dennis Hanstede

16 mei 2024

Terug

Een van onze vaste rubrieken, is de week van. We geven collega’s en toekomstige medewerkers graag een kijkje in wat we allemaal doen. Zo zijn we op de hoogte van elkaar en hebben we een compleet beeld bij wat iedereen doet. In dit verhaal lees je de week van Dennis Hanstede, onze technisch directeur. 

 

Maandag

“Ik start de week samen met Barry Dijsselhof (planontwikkelaar) met een overleg bij een aannemer in Rijssen. We zijn gezamenlijk bezig met een nieuw woningbouwproject. Het project heeft enige tijd stilgelegen en in de tussentijd zijn de prijzen van materiaal en de uurlonen behoorlijk gestegen. Dat brengt de haalbaarheid van het project in gevaar. Samen met de aannemer zoeken we naar bezuinigingsmogelijkheden zodat het project toch van start kan gaan.

Eind van de middag sluit ik de dag af met een acquisitiegesprek bij een aannemer in Twente. Ik ken de nieuwe directeur uit het verleden. Misschien dat we in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen. Tussendoor beantwoord ik mail en telefoontjes van collega’s en komt er regelmatig iemand mijn kantoor binnen met een vraag of een opmerking.

Dinsdag

Vanochtend staat het operationeel overleg gepland. Tweewekelijks bespreken we met de vestigingsleiders alle lopende praktische zaken, zoals planning, personeel, financiën e.d. Aansluitend aan dat overleg praten we kort na met ons managementteam. Hier bespreken we zaken van wat meer strategische aard. Bijvoorbeeld; wat signaleer je bij je opdrachtgevers en wat betekent dat voor ons?

’s Middags werk ik verder aan de algemene inkoopvoorwaarden voor onze onderaannemers. Nu onze projecten groter worden, is het steeds belangrijker om afspraken goed vast te leggen in een contractstuk.”

Woensdag

“Ik begin de dag met een kort overleg met Jordy, student technische bedrijfskunde op Windesheim. Hij werkt binnen Morrenhof-Jansen aan zijn afstudeeropdracht en onderzoekt hoe we binnen de groep nog meer en beter kunnen prefabben. Daarna volgt een bespreking met een nieuwe opdrachtgever. We realiseren voor hen een leidingnet voor het WKO-systeem. Dit gebeurt bij het project ‘Weezenlanden’ waar we al werken aan de E- en W-installaties

Later op de dag bespreek ik met Barry een technisch probleem bij één van onze projecten. Er moeten brandkleppen in de ventilatiekanalen worden toegepast en het is nog onduidelijk wat de nieuwe norm eigenlijk inhoudt.”

Donderdag

“Elke donderdagochtend overleggen we met het directieteam. Er gebeurt veel op de vestigingen en om ons heen, dus er is genoeg te bespreken. ’s Middags lopen we met de mannen van calculatie alle offertes door die klaarstaan om verstuurd te worden. Is overal aan gedacht, kan iets misschien slimmer en voor welk bedrag schrijven we uiteindelijk in?

Vrijdag

Vanochtend ga ik langs onze vestiging in Enschede. Ik praat even bij met Patrick, onze vestigingsleider hier.  Het is erg druk, vooral met renovatie- en verduurzamingsprojecten die in voorbereiding of in uitvoering zijn. We bespreken de aanpak en gaan daarna het weekend in!”

 

 

Alle verhalen